Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Introductie - Research Data Management (RDM)

Onderzoeksdata zijn een waardevol bezit waarin je veel investeert. Daarom is goed beheer van onderzoeksdata belangrijk. Maar hoe pak je dat aan? En hoe zorg je dat je onderzoeksdata ook in de toekomst vindbaar en bruikbaar blijven, voor jouzelf en voor anderen? Je leert het in deze workshop.

Leidraad voor de workshop is het opstellen van een datamanagementplan (DMP): een digitaal document waarin je beschrijft welke data je tijdens je onderzoeksproject verzamelt, hoe je de data tijdens het project opslaat en beheert, en wat er na afloop van het project met de data gebeurt.
Met het opstellen en bijhouden van een DMP verklein je de kans op vervelende verrassingen tijdens je onderzoek. Dat bespaart je tijd, werk en geld. Bovendien is bij steeds meer financiers van onderzoek een datamanagementplan een onderdeel van de subsidieaanvraag.

Na afloop van de workshop:

  • heb je een goede indruk van wat er bij het beheren van jouw onderzoeksdata komt kijken,
  • kun je zelfstandig een datamanagementplan voor een onderzoeksproject opstellen, en
  • weet je waar je terecht kunt voor advies en ondersteuning.

Doelgroep
Onderzoekers uit alle vakgebieden zijn welkom, minimaal 4 en maximaal 10 per workshop. De workshop wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven, en duurt 2 uur. De workshop kan op verzoek gegeven worden op een tijd en plaats die jou uitkomt, mits ten minste 4 onderzoekers aanwezig zijn.

Kosten
Aan de introductieworkshop Research Data Management zijn geen kosten verbonden.

Vragen?
Stel je vragen via rdm-support@uva.nl.

Workshop Encryptie

RDM Support verzorgt een workshop basisvaardigheden voor veilige encryptie van onderzoeksdata, het coderen ofwel versleutelen van gegevens. De insteek is praktisch; je maakt kennis met de beschikbare encryptiesoftware bij de UvA. We zullen bespreken wanneer encryptie een bruikbare optie is en waar je verder nog rekening mee moet houden. Er zal voldoende tijd zijn om te oefenen met encryptiesoftware en indien gewenst is er ook tijd om te oefenen met software voor het beheren van wachtwoorden.

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor onderzoekers uit alle vakgebieden. De workshop wordt gegeven in het Nederlands of Engels en duurt 2 uur.

Kosten
Aan de encryptieworkshop zijn geen kosten verbonden.

Vragen?
Stel je vragen via rdm-support@uva.nl.