Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Cluster computing (Lisa en Cartesius)

Als je veel berekeningen moet uitvoeren, of analyses die te groot zijn voor je eigen systeem, bieden clusters en supercomputers de benodigde rekenkracht. In onze cursussen cluster computing leer je werken met het nationale rekencluster Lisa en de nationale supercomputer Cartesius. Je doet praktische oefeningen om te leren hoe je deze systemen effectief gebruikt en hoe je je taken met minimale inspanning in de kortst mogelijke tijd kunt uitvoeren.

Doelgroep
Iedereen die wil weten hoe enorme compute-taken moeten worden uitgevoerd. Basale kennis van Unix is nodig, maar dat kan op verzoek ook in de syllabus worden opgenomen.

Kosten
Aan deze cursus kunnen kosten verbonden zijn.

Meer informatie
Lees verder over traingen op de website van SURF.

Vragen?
Stel je vragen via training@surfsara.nl.

 

HPC Cloud

Wil je jouw eigen werkomgeving creeren en beheren en er krachtige applicaties op kunnen uitvoeren? Dan is HPC Cloud het juiste platform voor jou. In deze trainingen leer je hoe je jouw eigen virtuele machine kunt opstarten en verschillende omgevingen kunt coördineren met behulp van de webinterface. Je leert je eigen infrastructuur ontwerpen en je applicaties in de cloud te laten draaien. De presentatie van het platform wordt gecombineerd met hands-on oefeningen, die je helpen vertrouwd te raken met de omgeving.

Doelgroep
Iedereen die graag een flexibele en op maat gemaakte omgeving wil gaan gebruiken voor het uitvoeren van krachtige toepassingen. Je hebt alleen enige bekendheid met Windows of Linux nodig.

Kosten
Aan deze cursus kunnen kosten verbonden zijn.

Meer informatie
Lees verder over traingen op de website van SURF.

Vragen?
Stel je vragen via training@surfsara.nl.