Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoeksresultaten registreren

In Pure kun je jouw gegevens over je publicaties en andere onderzoeksoutput vastleggen. Ook kun je Pure gebruiken voor het weergeven van rapportages over resultaten van onderzoek (bijvoorbeeld publicaties) en over onderzoekers (bijvoorbeeld prijzen en bijzondere benoemingen).

Pure is bestemd voor onderzoekers van de UvA, maar ook voor medewerkers van secretariaten en beleidsafdelingen. Pure fungeert als bron voor onder andere UvA-DARE.

Meer informatie
Lees verder over het registreren van onderzoeksresultaten.

Vragen?
Stel je vragen over het registeren van onderzoeksresultaten.

Een octrooi aanvragen

Een octrooi is een manier om een innovatie of vinding te beschermen. Wanneer je een mogelijk octrooieerbare uitvinding doet, meld je dit aan je leidinggevende en daarna bij IXA UvA. Samen met IXA UvA bespreek je de uitvinding om te bepalen of deze octrooieerbaar is. Tevens bespreken jullie mogelijke toepassingen van de vinding en de exploitatie-opties. Zo ja, dan neemt IXA UvA samen met de directeur van het betreffende onderzoeksinstituut en de decaan van de faculteit een besluit over het indienen van een octrooiaanvraag. Geheimhouding, ten minste tot de octrooiaanvraag is ingediend, is essentieel voor toekenning van een octrooi. Ook als de UvA afspraken over het gebruik van de kennis heeft gemaakt met een derde partij. Het betekent ook dat je publicatie van de kennis moet uitstellen tot het octrooi is toegekend.

Kosten en organisatie van een octrooiaanvraag
Het octrooieren van kennis en vindingen vereist inzicht en is tijdrovend. Daarom organiseert en begeleidt IXA UvA het proces van octrooieren; de kosten voor de aanvraag en het in standhouden van een octrooi worden betaald uit het UvA Octrooifonds.

Zo zet je je koppeling aan in ORCID

ORCID biedt een unieke en persistente identifier voor onderzoekers en wetenschappers. Het verbindt onderzoekers gedurende hun hele loopbaan met hun onderzoeksactiviteiten. ORCID staat voor Open Researcher en Contributor iD. Wat een ISBN voor boeken is en een DOI voor artikelen, is een ORCID voor onderzoekers.

Lees hoe je de koppeling aanzet.

Meer informatie
Lees verder over de voordelen en registreren van een ORCiD.

Vragen?
Vraag het de Bibliotheek.