Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bestanden veilig delen

Met SURFdrive kun je bestanden en mappen delen via de webbrowser. Open surfdrive.surf.nl/files en zoek het bestand of de map die je wilt delen. Beweeg met de muis over het bestand of de map, zodat aan de rechterkant een knop met "Delen" verschijnt. Nadat je op deze knop hebt geklikt, kun je gebruikers zoeken om je bestand of map mee te delen. Standaard kan die ander het bestand of de map alleen lezen. De ander kan niet bewerken, wissen of delen met anderen. Wil je dat wel? Klik dan op het kleine driehoekje naast "Kan bewerken". Hier kun je instellen wat welke gebruiker met jouw bestand of map mag doen. 

Kosten
Aan het gebruik van SURFdrive zijn voor individuele medewerkers geen kosten verbonden.

Meer informatie
Lees verder over het veilig delen van bestanden via SURFdrive.

Vragen?
Raadpleeg Servicedesk ICTS.

Bestanden veilig verzenden

Snel, veilig en gemakkelijk (grote) bestanden versturen en ontvangen? Dat kan met SURFfilesender. Deze dienst is geschikt voor grote bestanden, zoals onderzoeksdata, maar ook voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden worden in Nederland opgeslagen en kunnen extra worden beveiligd door ze te versleutelen. Aan mensen die niet bij UvA of HvA werkzaam zijn, kunnen ‘vouchers’ worden gestuurd; die kunnen zij gebruiken om UvA- of HvA-onderzoekers bestanden te sturen.

Kosten
Aan het gebruik van SURFfilesender zijn voor individuele medewerkers geen kosten verbonden.

Meer informatie
Lees verder over het veilig verzenden van bestanden via SURFfilesender.

Vragen?
Raadpleeg Servicedesk ICTS.

Data delen via UvA figshare

Via Projects in UvA figshare kun je anderen toegang geven tot één of meer bestanden die jij er hebt opgeslagen. Dat kunnen UvA- of HvA-collega’s zijn, maar ook studenten, collega’s van andere instellingen uit binnen- en buitenland, en partners uit maatschappelijke organisaties of bedrijfsleven.

Meer informatie
Lees verder over het delen van data via UvA/HvA figshare.

Vragen?
Voor vragen stuur je een mail naar rdm-support@uva.nl.

Samenwerken via netwerkschijf

Wil je bestanden delen met directe collega’s? Gebruik dan de mappen op de ‘public’-groepsdirectories (P-schijf) die worden gedeeld met geselecteerde groepen gebruikers. Elke faculteit en dienst heeft een eigen P-schijf en bepaalt wie daar toegang toe heeft. Het aanmaken of opheffen van een map en de toekenning van de rechten kun je regelen via de ICT-contactpersoon.

Kosten
Aan het gebruik van de P-schijf zijn voor individuele medewerkers geen kosten verbonden.

Meer informatie
Lees verder over het samenwerken via een netwerkschijf.

Vragen?
Voor vragen kun je bij je ICT-contactpersoon terecht.