Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Data publiceren

Vraagt jouw onderzoekfinancier of uitgever om het beschikbaar stellen van jouw data? Via UvA figshare kun je je data eenvoudig publiceren, indien nodig onder embargo. Jouw bestand krijgt dan een Digital Object Identifier (DOI), een unieke permanente link die je kunt vermelden in artikelen en presentaties.

Publiceren buiten de UvA
Na afloop van je onderzoeksproject kun je je data publiceren bij een data-archief. Je kunt kiezen voor UvA figshare, maar ook voor een (vakspecifiek) data-archief elders. RDM Support helpt je graag bij het vinden van het juiste data-archief.

Kosten
Aan het publiceren van data buiten de UvA kunnen kosten verbonden zijn.

Meer informatie
Lees verder over het publiceren van data via UvA figshare.

Lees verder over het publiceren van data buiten de UvA.

Vragen?
Stuur een mail naar rdm-support@uva.nl.

Open access publiceren

Artikelen
Voor bijna 9.000 van de ca. 30.000 tijdschriften waarop de UvA-bibliotheek een abonnement heeft, is inmiddels een open access-overeenkomst afgesloten. UvA-onderzoekers kunnen in deze tijdschriften veelal met 100% korting zodanig publiceren dat iedereen toegang heeft.

Boeken
"Als ik mijn boek open access laat publiceren, verkoop ik toch niets meer?" stellen veel auteurs. Het tegendeel blijkt het geval. Inmiddels hebben veel uitgevers ontdekt dat open publiceren online de verkoop juist stimuleert. Mensen gebruiken internet om boeken te ontdekken, niet om ze te lezen. Als een boek wereldwijd toegankelijk is, kan elke potentiële lezer er kennis van nemen. Dit verhoogt de bereidheid tot kopen. Zichtbaarheid is essentieel.

Meer informatie
Lees verder over open access publiceren.

Vragen?
Stuur een mail naar openaccess@uva.nl.

Proefschrift publiceren

Ga je promoveren aan de UvA? Je dient dan van je proefschrift zowel een gedrukte versie als een identieke digitale versie voor online publicatie in te leveren. Van alle UvA-proefschriften wordt een digitale versie opgeslagen in het wetenschappelijke archief van de UvA en, voor zover auteursrechtelijk toegestaan, openbaar gemaakt op UvA-DARE. Dit is de website waarop de universiteit haar wetenschappelijke publicaties presenteert.

Meer informatie
Lees verder over het publiceren van je proefschrift.

Vragen?
Stuur een mail naar dissertaties@uva.nl of neem je telefonisch contact op via 020 525 29 85 of 020 525 53 85.