Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Kennis en onderzoeksresultaten vinden idealiter hun weg buiten de universiteit, de wereld in. Dat kan bijvoorbeeld door kennis en onderzoeksresultaten een toepassing te geven in nieuwe producten en diensten.

Impact realiseren met je onderzoek: minder ingewikkeld dan je denkt

Maar je kunt misschien best wat hulp gebruiken als je actiever aan de slag wil met valorisatie. Onder de naam Innovation Exchange Amsterdam (IXA) hebben de UvA, HvA, VU en Amsterdam UMC hun valorisatie expertise samengebracht. Het UvA team biedt onderzoekers de expertise van subsidie adviseurs, business developers en juristen. 

Wat is valorisatie

Valorisatie omvat alle activiteiten en inspanningen die bijdragen aan het beschikbaar komen van resultaten van wetenschappelijk onderzoek aan de samenleving. Het doel is maatschappelijk en/of economische impact realiseren. Een standaardaanpak om onderzoek te valoriseren bestaat niet. Het is maatwerk, geen lineair proces of een stappenplan dat je doorloopt.

Een spin-off bedrijf beginnen

Afhankelijk van jouw idee of vinding kan het oprichten van een spin-off bedrijf de beste route zijn om verdere impact te realiseren met je onderzoekresultaten. Samen met de business developers van het IXA-team bespreek je de voor- en nadelen van deze route. Wanneer een spin-off bedrijf de beste optie lijkt, kan IXA je adviseren bij alle aspecten van het opzetten hiervan. Denk hierbij aan het opstellen van een bedrijfsplan, huisvesting, de financiering, marktonderzoek en alle wettelijke vereisten.

Duidelijkheid over en afspraken rondom valorisatie zijn noodzakelijk. Meer hierover vind je in de A-Z lijst op de medewerkerssite.