Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Opslaan

Opslaan op netwerkschijf

Persoonlijke data die alleen voor jouzelf bestemd zijn, kun je opslaan op de H-schijf op je computer. Alleen jij hebt toegang tot deze ‘home’-directory. Jouw directory wordt voor je aangemaakt zodra je bij de UvA in dienst komt. Van buiten de UvA kun je contact maken met je directory via VPN.

Toegang tot UvA-netwerk via VPN

Met VPN (Virtual Private Network) kun je elders, bijvoorbeeld thuis, verbinding met het UvA-netwerk maken. Op deze manier kun je ook buiten UvA-gebouwen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de netwerkschijven (H- en P-schijf) en de Zelfbediening.

Kosten

Aan het gebruik van de netwerkschijf zijn voor individuele medewerkers geen kosten verbonden.

Meer informatie

Lees verder over opslag op netwerkschijven.

Lees verder over VPN.

Vragen?

Raadpleeg de Servicedesk ICTS of ICT-contactpersoon.

Opslaan in Research Drive

Research Drive is een dataopslagdienst in de cloud voor onderzoeksgegevens. Onderzoekers van de UvA kunnen voor een onderzoeksproject opslagruimte aanvragen en deze ruimte zelf beheren. Research Drive is vooral aantrekkelijk voor onderzoekers die meer dan 500 GB opslagruimte nodig hebben en die samenwerken met studenten en externen.

Aanvragen

Je kan hier opslag aanvragen voor een onderzoeksproject. Ben je nog niet bekend met Research Drive? Lees dan vooraf het starterspakket door.

Meer informatie

Het starterspakket, algemene informatie over Research Drive en specifieke handleidingen vind je in de A-Z lijst onder Research Drive.

Research Drive is ontwikkeld door SURF. Ook SURF biedt informatie over Research Drive.

Kosten

Aan het gebruik van Research Drive zijn voor onderzoekers geen kosten verbonden.

Vragen?

Heb je na het lezen van de informatie of de handleidingen nog vragen, dan kun je mailen naar servicedesk-icts@uva.nl.

Opslaan in SURFdrive

SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek, waarmee medewerkers gemakkelijk bestanden binnen en buiten de UvA kunnen opslaan en delen. Elke medewerker van de UvA met een vaste aanstelling kan via SURFdrive gebruikmaken van 250 GB opslagruimte. Doordat SURFdrive onder de Nederlandse en Europese wetgeving valt is jouw data daar veilig.

SURFdrive is via de browser of een app op je computer, mobiele telefoon of tablet te benaderen door in te loggen met jouw UvAnetID en wachtwoord.

Meer informatie

Lees verder over opslag in SURFdrive.

Kosten

Aan het gebruik van SURFdrive zijn voor individuele medewerkers geen kosten verbonden.

Vragen?

Raadpleeg Servicedesk ICTS.

Aanschaf server (FNWI)

Onderzoekers van FNWI die een server in de facultaire server room willen laten plaatsen, kunnen een beroep doen op FEIOG voor aanschaf, configuratie en beheer van de server.

Kosten

€1.100 per rack unit per jaar, plus de aanschafkosten van de server.

Meer informatie

Lees verder over de aanschaf van een server bij FNWI.

Vragen?

Voor vragen stuur je een mail naar feiog-tech-science@uva.nl.

Opslagruimte (FNWI)

Opslagruimte nodig voor jouw onderzoeksdata? Onderzoeksgroepen bij FNWI die opslagruimte (min. 1 TB, max. 100TB) nodig hebben, kunnen gebruikmaken van de facultaire netwerkschijf. Deze opslag wordt standaard gespiegeld op een tweede server, deze spiegel dient als back-up. Het is mogelijk deze back-up niet te gebruiken. De opslagruimte kan worden ingedeeld in mappen per gebruiker. Daarnaast kunnen dagelijkse snapshots gemaakt worden, waarmee data die overschreven of verwijderd zijn, kunnen worden teruggehaald.

Kosten

De kosten van deze opslagruimte worden jaarlijks (juli/augustus) gefactureerd. Standaard opslagruimte kost €220 per TB per jaar. Als geen replica gemaakt hoeft te worden, bedragen de kosten €125 per TB per jaar.

Meer informatie

Lees verder over opslagruimte bij FNWI (Engelstalig).

Vragen?

Voor vragen stuur je een mail naar feiog-tech-science@uva.nl.

Data opslaan in UvA figshare

In UvA figshare kun je je onderzoeksgegevens veilig én bereikbaar opslaan en publiceren. Jouw bestanden staan met UvA figshare namelijk op ISO-gecertificeerde servers in Zwitserland, en jij kunt erbij vanaf elke computer met internetverbinding.

Kosten

Aan het gebruik van UvA figshare zijn vooralsnog geen kosten verbonden.

Meer informatie

Lees verder over data opslaan in UvA/HvA figshare.

Vragen?

Voor vragen stuur je een mail naar rdm-support@uva.nl.