Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Voorbereiden

Financiering aanvragen

Advies en begeleiding (IXA)

Externe financiering is onmisbaar bij het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zowel nationale als internationale financieringsbronnen staan onder druk en de concurrentie voor de beperkte fondsen neemt toe.

Het IXA UvA Grant Support Team, onderdeel van IXA, ondersteunt UvA- en HvA-medewerkers bij het zoeken naar onderzoeksfinanciering en het indienen van aanvragen voor onderzoekssubsidie. Hun expertise vergroot de kans op succes. De IXA UvA Grant Support-website geeft een overzicht van verschillende beursaanbieders, hun manier van werken en links naar relevante websites. Deze informatie is opgedeeld in nationale financieringsprogramma’s en het Europese financieringsprogramma Horizon 2020.

Als je van plan bent om onderzoekssubsidie aan te vragen en hulp nodig hebt, neem dan contact op met een van onze grant support-adviseurs. Vind jouw adviseur onder het kopje ‘Support at Faculties’.

Meer informatie
Lees verder over IXA UvA Grant Support (Engelstalige pagina).

Vragen?
Kom in contact met de contactpersoon binnen jouw faculteit: Contact over IXA UvA Grant Support (Engelstalige pagina).

Advies en begeleiding (FGw, FNWI en FMG)

Projectenbureaus adviseren en begeleiden wetenschappers bij tweede en derde geldstroomprojecten (EU, NWO en andere subsidies) gedurende de gehele projectcyclus.

Naast het geven van advies en het verstrekken van informatie, ondersteunen projectbureaus bij vragen over budgetten, het opstellen van projectbegrotingen, de contractonderhandeling bij EU-subsidies, het verzorgen van periodieke rapportages, het voorbereiden van accountantsdossiers en de werving, aanstelling en inzet van medewerkers op onderzoeksprojecten.  

Meer informatie
Lees verder op de pagina over Projectenbureau FGwFNWI of dat van FMG.

Vragen?
Stuur een mail naar onderzoek-FGw@uva.nl (FGw).

Beschikbare onderzoeksgelden in één overzicht

Onderzoekers van de UvA die op zoek zijn naar manieren om hun onderzoek te financieren, kunnen vanaf nu gebruikmaken van Research Professional. Research Professional is een database die overzicht geeft van beschikbare onderzoeksgelden in Nederland én binnen de EU. Toegang tot Research Professional wordt aangeboden door de Bibliotheek en is mogelijk binnen het UvA-netwerk. Op korte termijn is toegang tot de database buiten de UvA ook mogelijk middels je UvAnetID.

Meer informatie

Lees verder op de website van de Bibliotheek.

Vragen?

Ga direct naar Research Professional.

Research datamanagement beschrijven

Tijdens het schrijven van je aanvraag voor financiering van een nieuw onderzoeksproject kom je vragen over research datamanagement tegen. NWO is één van de financiers die zulke vragen al in de aanvraagprocedure stelt. Heb je hulp nodig bij het beantwoorden van de vragen? Neem contact op met RDM Support, en wij kijken met je mee.

Vragen?
Stuur een mail naar rdm-support@uva.nl.

Financiering ICT-infrastructuur 

High Performance Computing and Networking (HPCN)-voorzieningen zijn ICT-infrastructuurcomponenten die het onderwijs en onderzoek op een hoger plan moeten brengen. De FNWI beheert het HPCN-fonds, dat tot doel heeft de UvA te voorzien van HPCN om zo een positieve bijdrage te leveren aan de e-Science infrastructuur. Aanvragen kunnen ingediend worden voor al die zaken die bijdragen aan het beschikbaar komen van generiek inzetbare HPCN-voorzieningen. Denk hierbij aan:

  • Systeemontwerp.
  • Software-ontwikkeling.
  • Hardware-ontwikkeling.
  • Visualisatie van onderzoekresultaten.
  • Seed-matching money voor 2e- en 3e-geldstroomprojecten. Dit wordt gedaan door wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen te honoreren.

Aanvraagtermijn
Onderzoeksvoorstellen kunnen een keer per jaar worden ingediend. De inschrijvingsperiode is van 1 april 00.00 uur tot 31 mei 23.59 uur. Beantwoording van aanvragen vindt jaarlijks plaats op 1 juni.

Meer informatie
Lees verder over het High Performance Computing and Networking Fonds.