Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Subsidie advies en begeleiding door het IXA-UvA Grant Support Team

Externe financiering is onmisbaar bij het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zowel nationale als internationale financieringsbronnen staan onder druk en de concurrentie voor de beperkte fondsen neemt toe.

Het IXA-UvA Grant Support Team ondersteunt UvA-medewerkers bij het zoeken naar onderzoeksfinanciering en het indienen van aanvragen voor onderzoekssubsidie. De inzet van hun expertise vergroot de kans op succes. De IXA-UvA Grant Support website geeft een overzicht van verschillende subsidie verstrekkers, hun werkwijze en links naar relevante websites. Deze informatie is opgedeeld in nationale financieringsprogramma’s en het Europese financieringsprogramma Horizon Europe.

Als je van plan bent om een onderzoekssubsidie aan te vragen en daar hulp bij kunt gebruiken, neem dan contact op met een van onze subsidie adviseurs.

Advies en begeleiding (FGw, FNWI en FMG)

Projectenbureaus adviseren en begeleiden wetenschappers bij tweede en derde geldstroomprojecten (EU, NWO en andere subsidies) gedurende de gehele projectcyclus.

Naast het geven van advies en het verstrekken van informatie, ondersteunen projectbureaus bij vragen over budgetten, het opstellen van projectbegrotingen, de contractonderhandeling bij EU-subsidies, het verzorgen van periodieke rapportages, het voorbereiden van accountantsdossiers en de werving, aanstelling en inzet van medewerkers op onderzoeksprojecten.  

Meer informatie
Lees verder op de pagina over Projectenbureau FGwFNWI of dat van FMG.

Vragen? Stuur een mail naar onderzoek-FGw@uva.nl (FGw).

Beschikbare onderzoeksgelden in één overzicht

Onderzoekers van de UvA die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun onderzoek te financieren, kunnen gebruikmaken van ResearchConnect. ResearchConnect is een database die een overzicht geeft van beschikbare onderzoeksgelden in Nederland én binnen de EU. Je logt eenvoudig in op ResearchConnect met je UvAnetID.

Meer informatie
Lees verder op de website van de Bibliotheek.

Vragen? Ga direct naar ResearchConnect.

Research datamanagement beschrijven

Tijdens het schrijven van je aanvraag voor financiering van een nieuw onderzoeksproject kom je vragen over research datamanagement tegen. NWO is één van de financiers die zulke vragen al in de aanvraagprocedure stelt. Heb je hulp nodig bij het beantwoorden van de vragen? Neem contact op met RDM Support, en wij kijken met je mee.

Vragen? Stuur een mail naar rdm-support@uva.nl.

Financiering ICT-infrastructuur 

High Performance Computing and Networking (HPCN)-voorzieningen zijn ICT-infrastructuurcomponenten die het onderwijs en onderzoek op een hoger plan moeten brengen. De FNWI beheert het HPCN-fonds, dat tot doel heeft de UvA te voorzien van HPCN om zo een positieve bijdrage te leveren aan de e-Science infrastructuur. Aanvragen kunnen ingediend worden voor al die zaken die bijdragen aan het beschikbaar komen van generiek inzetbare HPCN-voorzieningen. Denk hierbij aan:

  • Systeemontwerp.
  • Software-ontwikkeling.
  • Hardware-ontwikkeling.
  • Visualisatie van onderzoekresultaten.
  • Seed-matching money voor 2e- en 3e-geldstroomprojecten. Dit wordt gedaan door wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen te honoreren.

Aanvraagtermijn
Onderzoeksvoorstellen kunnen een keer per jaar worden ingediend. De inschrijvingsperiode is van 1 april 00.00 uur tot 31 mei 23.59 uur. Beantwoording van aanvragen vindt jaarlijks plaats op 1 juni.

Meer informatie
Lees verder over het High Performance Computing and Networking Fonds.