Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Reviews en meta-analyses

Ondersteuning Systematic Reviews

De informatiespecialisten van de bibliotheek adviseren en begeleiden onderzoekers bij het zoekproces voor een systematic review. Dat is een vorm van literatuuronderzoek waarbij op een systematische, transparante en reproduceerbare manier wordt gezocht naar studies die antwoord kunnen geven op een onderzoeksvraag.

De informatiespecialist zal samen met jou de onderzoeksvraag uitwerken naar een zoekopdracht, relevante databases selecteren en de rapportage van de zoekopdracht verzorgen. Daarnaast geeft hij of zij advies over aanvullende zoekstrategieën, het downloaden van gevonden titels, ontdubbelen en het opstarten van het screeningsproces.

Door samen te werken met een informatiespecialist verhoog je de kwaliteit van de review, werk je efficiënter en heb je meer zekerheid dat alle relevante artikelen gevonden worden.

Doelgroep
Onderzoekers die een systematic review of een meta-analyse willen gaan doen. Dit omvat ook meta-analyses en andere varianten, zoals: scoping reviews, rapid reviews, meta-etnografieën, critical interpretative syntheses, realist syntheses.

Vragen?
Stuur een mail naar j.p.c.staaks@uva.nl.